"hashtag zestien nul acht"

"Ja, maar... waarom? Wat betekent het? En, nogmaals, waarom?!"


Eigenlijk is het simpel. Het is een datum die heel veel voor mij betekent. Om meerdere redenen.


Ten eerste, omdat ik op die dag ben geboren - en het daarmee eigenlijk één van de leukste dagen in het jaar is.


Ten tweede, omdat mijn vader op 16 augustus 1963, vanuit Mozambique naar Nederland kwam om te bouwen aan zijn toekomst - en dat van het gezin waarvan hij toen nog niet wist dat hij het zou stichten.


Tot slot, omdat het -om reden nummer één en twee- een dag van reflectie is geworden. Een dag waarop ik kijk waar ik sta, waar ik vandaan kom, maar bovenal waar ik naar toe ga.


En juist daarom is #1608 de enige naam die passend is voor mijn bedrijf. Omdat dát hetgeen is wat ik aan tafel breng: Ik kijk met respect naar het verleden, een kritische blik naar het heden en met optimisme naar de toekomst.

"If you want to go fast, go alone. If you want to go far, go together."

- AFRICAN PROVERB

Wikipedia, dus waar

Een hashtag bestaat uit een hekje als voorvoegsel, zonder spatie gevolgd door een woord, of meerdere woorden zonder spaties ertussen (met eventueel underscores in plaats daarvan), om een bericht eenvoudig te vinden. Hashtags worden gebruikt op verschillende socialemediawebsites [...].

Hierbij wordt de hashtag vooral gebruikt als een tag-aanduiding. Een hashtag kan onderdeel van een zin zijn of een losse aanvulling daarvan zijn [...].

[...] In het geval dat een gebruiker zoekt naar een hashtag krijgt hij meestal een lijst met berichten die dezelfde hashtag gebruiken.