#1608...

Mocht jij je afvragen hoe ik in vredesnaam op de naam hashtag1608 ben gekomen...

Klik dan hier.

Welkom

Leuk dat je er bent! Dat geeft mij de kans om je iets meer te vertellen over #1608 communicatie | organisatie | management. Dat is namelijk de naam onder welke ik met raad, daad en een kritische blik klaar sta voor bedrijven en ondernemers die mijn 20 jaar ervaring in communicatie, organisatie, marketing en management goed kunnen gebruiken.


Ben jij die persoon die zijn of haar organisatie verder wil zien groeien? Meer resultaten wil behalen uit geleverde inspanningen? Of op zoek is naar een vernieuwend perspectief? Vast wel.


Maar hoe pak je het aan? Waar begin je? Persoonlijk vind ik dit een goed startpunt, maar lees gerust verder. Leer mij en mijn werk kennen en wie weet hebben wij binnenkort een goed gesprek!


Guany Wassenaar


Leon Bridges

Op 1 november a.s. ga ik naar het concert van Leon Bridges met één van mijn vriendinnetjes, die ik veel te weinig zie, en haar zusje. Toen zij me drie jaar geleden vertelde dat zij naar zijn concert was geweest, zei ik “Goh, leuk” zonder echt te beseffen wat ik zei. Maar aangezien dit het jaar was -zo had ik met mijzelf afgesproken- waarin ik ja zou zeggen op alle niet levensbedreigende dingen die op mijn pad zouden komen, zei ik ja toen ze vroeg of ik mee wilde naar zijn volgende concert.

Ik wist vaag wie hij was en had misschien ooit eens een liedje van hem gehoord dat ik me -om voor mij nu compleet onduidelijke redenen- niet kon herinneren. Want nu dat de datum van het concert dichterbij komt, besloot ik dat het tijd was om me eens “In Den Materie” te verdiepen.

Toen zij me vertelde dat ik het geweldig zou vinden, had ik me niet gerealiseerd hoe ontzettend gelijk zij had. Deze man zong zijn nummers op een manier waar ik al jaren naar op zoek was. Het raakte mij onverwachts op zó een diepe manier, dat ik in de weken volgend op “mijn muzikale opvoedingsreis” lichtelijk geobsedeerd raakte door alles wat hij maar geproduceerd zou kunnen hebben.

Het zette me echter ook aan het denken. Over hoe wij soms zó gefocust zijn op het doen van “ons eigen ding” en op het in stand houden van de grenzen van onze comfortzone. Zo erg dat we ons afsluiten van alle mooie ervaringen die zouden kunnen hebben en mooie mensen die we zouden kunnen ontmoeten, als we iets vaker zouden luisteren naar anderen. Zelfs als dat betekent dat je iets moet doen wat niet in jouw straatje lijkt te passen.

Het simpele feit is dat andere mensen ons soms beter kennen, dan wij denken. Dat deze mensen ons, vanuit een ander referentiekader, dingen kunnen leren over onszelf, ons leven of… ons bedrijf. Want zeg nou zelf: hoeveel processen en werkwijzen binnen jouw bedrijfsvoering houd jij in stand vanuit de gedachte dat je het altijd al zo hebt gedaan?

Soms schuilt er grote vooruitgang of een lifetime aan verrijking in een kleine verandering of aanvulling. Veranderingen en aanvullingen die we soms over het hoofd zien, omdat de muren van onze comfortzones te hoog zijn opgetrokken.

Vraag jij je weleens af welke kansen er aan de andere kant van jouw eigen routines liggen? Durf je de stap te nemen om je horizon te verbreden?

Neem dan gerust contact met me op. Ik leer je graag beter kennen. Wie weet welke mooie dingen we tegenkomen op weg naar jouw volgende level.


   

Tue, 18 September


"Als je blijft doen wat je altijd gedaan hebt, blijf je krijgen wat je altijd gekregen hebt..."

- ALBERT EINSTEIN