#1608...

Mocht jij je afvragen hoe ik in vredesnaam op de naam hashtag1608 ben gekomen...

Klik dan hier.

Welkom

Leuk dat je er bent! Dat geeft mij de kans om je iets meer te vertellen over #1608 communicatie | organisatie | management. Dat is namelijk de naam onder welke ik met raad, daad en een kritische blik klaar sta voor bedrijven en ondernemers die mijn 20 jaar ervaring in communicatie, organisatie, marketing en management goed kunnen gebruiken.


Ben jij die persoon die zijn of haar organisatie verder wil zien groeien? Meer resultaten wil behalen uit geleverde inspanningen? Of op zoek is naar een vernieuwend perspectief? Vast wel.


Maar hoe pak je het aan? Waar begin je? Persoonlijk vind ik dit een goed startpunt, maar lees gerust verder. Leer mij en mijn werk kennen en wie weet hebben wij binnenkort een goed gesprek!


Guany Wassenaar


23 zonnenbloempitten

Na een bijzonder hectische week had ik eindelijk ruimte voor mezelf gecreëerd om wat tijd in mijn administratie te steken. Ik koos bewust voor een plek buitenshuis, zodat ik niet afgeleid kon worden door piepende witgoed apparaten of stapels vaat-, was- en strijkgoed.

Mijn tas had ik ruim van te voren ingepakt met hierin o.a. to do lijsten -voor de zekerheid ook als hard copy -, suikerspiegel stabiliserende snacks en een haarborstel -voor correcties na onverwachte regenbuien-.

Na het bestellen van een kop koffie en het wentelen in het daadkrachtige besluit mezelf te focussen op the task at hand, sloeg ik mijn laptop open en maakte een nieuw bestand aan. Ik keek er naar. Verschoof de laptop wegens lichtinval die me niet eerder was opgevallen. Ik fixte het wiebelende tafeltje met een symmetrisch gevouwen bierviltje. En telde 23 zonnebloempitten op m'n broodje.

Ik keek nogmaals naar het maagdelijk witte document. En bestelde nog een koffie. Appte iemand uitvoerig over de muziekkeuze van mijn workplace of the day en roerde bedachtzaam door mijn koffie. Zonder suiker of melk… Ik keek naar het scherm, dat dankzij subtiele tikjes op de mousepad weigerde om in de slaapstand te springen. Ik was immers druk bezig.

Ik besloot een tabblad te openen, ging online en zocht “boekhouder”. Ik sloot het document - waar mijn administratie zich in de vorm van cijfers had moeten manifesteren- en opende een volgend document. Binnen een (gevoelsmatig half uurtje) schreef ik een nieuwe blog over de noodzaak om tijd voor jezelf te plannen, twee projectplannen en legde ik de hand aan 4 nieuwe offertes.

Dát kan ik. Omdat ik daarvan geniet. Algemene administratie however maakt bij mij niets los. Maar hoe vaak gebeurt het jou als ondernemer niet dat je loopt te zwoegen over een “leuk tekst” of “een pakkende kreet”?

Hoeveel tijd en energie steek jij in het uitvoeren van taken waar je geen zin in hebt? In werkzaamheden waarvan je diep in je hart weet dat er iemand anders is die het beter kan dan jij?

Dan heb ik een mooi rekensommetje voor je:

#1608 bellen (voor een communicatiestrategie of “een leuk tekstje”) - jouw kostbare tijd verspillen = ruimte om…

Geef antwoord op deze vraag en jij krijgt van mij een kop koffie én een goed gesprek. Wellicht vormen wij wel net zo goede combi als Avo & Egg!

Mon, 24 September


"Als je blijft doen wat je altijd gedaan hebt, blijf je krijgen wat je altijd gekregen hebt..."

- ALBERT EINSTEIN